Blog

(U)-LYKKEPILLER..!

Videnskabelige artikler & advarsler om bivirkninger ved lykkepiller

 

 

En ny undersøgelse fra USA viser at lykkepillers virkning overvurderes fordi man kun publicere de positive sider af medicinen, flere forskere mener efterhånden at medicinen er virkningsløs, men bivirkninger er der mange af. Her er samlet forskellige videnskabelige rapporter om bivirkningerne, symptomer og skader foråsaget af pillerne, samt advarsler fra lægemiddelstyrelsen. Der foreligger langt mere dokumentation i udlandet derfor er mange af disse links på engelsk.

 

Citat Dr. David Healy

"Knowing the full picture could mean the difference between life and death", Dr. David Healy said. If we are informed what the risks are, then we don't say, 'it couldn't be the drug,' and increase the dose, which is just the wrong thing to do," he said.

 

 

Danmark :

 

Vigtig debat om gavnlige og skadelige virkninger - Dagens Medicin 6/5-2011 - Det er svært at forstå, at psykiaterne og de praktiserende læger er så glade for ssri-præparater, når de ikke ser ud til at nedsætte risikoen for selvmord, men tværtimod ser ud til at øge den.

Lægemiddelstyrelsen - Bivirkningsdata om dødsfald eller alvorlige bivirkninger hos spædbørn ved brug af antidepressiv medicin (SSRI) Den 28. februar informerede vi om to tilfælde af spædbarnsdød, hvor mødrene under graviditeten havde været i behandling med fluoxetin. Efterfølgende har vi foretaget en udvidet søgning i bivirkningsdata for alle antidepressive midler af typen SSRI og også alle tilfælde af aborter. Data viser yderligere to tilfælde af spædbarnsdød samt 12 indberetninger om fosterdød eller aborter.

Lægemiddelstyrelsen - Risiko for dødsfald eller alvorlige bivirkninger hos spædbørn efter brug af antidepressiv medicin (fluoxetin og andre SSRI’er) Den 27. februar omtalte flere medier bivirkninger ved den antidepressive medicin fluoxetin, herunder dødsfald hos nyfødte, hvis mødre var i behandling med fluoxetin.

Alvorlige bivirkninger skjules helt lovligt - Videnskab.dk 25/1-2011. Lovgivningen om lægemiddelindustrien skal strammes gevaldigt op, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få bugt med svindel, mener danske eksperter.Et eksempel på manipulation med data er historien om dengang medicinalfirmaerne Pfizer, Eli Lilly og GlaxoSmithKline uafhængigt af hinanden ansøgte om markedsføringstilladelse for lykkepiller. Læs mere.

Medicinalindustriens forskningsfusk og de købte læger - videnskab.dk 24/1-2011. De seneste år har budt på en række skandaler i medicinalindustrien. Firmaers hemmeligholdelse af forskningsdata og lægers interessekonflikter er med til at sløre sandhederne om præparaternes virkninger. David Healy har estimeret, at omkring halvdelen af den videnskabelige litteratur om psykofarmaka er skrevet af spøgelser eller firmaansatte forfattere, eller er publiceret i supplementer til tidsskrifter uden peer review. Læs mere

Rapport om lykkepiller - af Mads Wedel-Ibsen Heilpraktiker - hent rapport. Midlerne har alle en række bivirkninger. De hyppigst beskrevne er kvalme, opkastninger, søvnforstyrrelser, rastløshed, angstanfald, søvnløshed og manglende sexlyst. Blandt de mere alvorlige effekter af midlerne er selvmordstanker.


Negative resultater bliver ikke publiceret- IRF 22/2-08. Nyt amerikansk studie viser, at den videnskabelige litteratur om moderne antidepressiva er misvisende pga. selektiv publicering af positive fund, så lægemidlernes effekt overvurderes.

Genetiske variationers betydning for effekten af selektive serotoningenoptagelseshæmmere - Ugeskrift for læger 16/4-07 Der er udbredt praksis og god evidens for medicinsk behandling af depressiv sindslidelse. 30-40% af patienterne har dog ikke tilfredsstillende terapeutisk udbytte af en given behandling, og hverken demografiske, kliniske eller biologiske parametre er tilstrækkelige til at forudsige det individuelle behandlingsrespons.

Er brug af selektive serotoningenoptagelseshæmmere associeret med en øget risiko for blødning? - Ugeskrift for læger 25/9-05. I nyere studier er der blevet rejst mistanke om en øget risiko for blødning ved indtagelse af selektive serotoningenoptagelseshæmmer (SSRI)-præparater. I denne oversigtsartikel gennemgås de foreliggende epidemiologiske arbejder. Ved brug af SSRI er der fundet en overhyppighed af flere forskellige klinisk betydende blødningsmanifestationer. I to studier er der fundet en multiplikativ interaktion ved kombineret brug af nonsteroide antiinflammatoriske stoffer (NSAID) og SSRI-præparater. Der er også i Danmark et stort forbrug af denne gruppe antidepressiva. Vi mener, at man bør undgå at ordinere SSRI til personer, der har en høj risiko for at få blødningskomplikationer.

GlaxoSmithkline - GSK egne analyser om selvsmordfare pdf. 2006

Den danske lægemiddelstyrelse - Antidepressiv og risiko for misdannelser - 6/9-05

Den danske lægemiddelstyrelse - Risiko for selvmordstanker og selvmordsadfærd samt risikoen for fjendtlig adfærd såsom udtalt vrede og aggressivitet - 25/4-05

Psykofarmakologi i et genomisk perspektiv - Ugeskrift for læger 21/1-05 Behandlingssvigt eller forekomst af bivirkninger udgør væsentlige problemer ved behandling af psykiatriske sygdomsforløb og påvirker såvel komplians som patientens somatiske helbredssituation.

Drik aldrig alkohol når du får lykkepiller - Lykkepiller.info

Behandling med lykkepiller fører til misdannelser - Videnskab.dk 23/6-2010 - Gravides brug af medicin til behandling af psykiske lidelser øger risikoen for fosterskader. Risikoen for bivirkninger er så stor, at lægemidlerne ikke bliver testet på gravide. Alligevel bliver medicinen udskrevet til gravide.

Børn døde fordi mødre fik medicin - Tv2 27/2-2011 Mindst to spædbørn døde efter mødrenes brug af antidepressiv medicin.

Molecular Brain 8/3-2011 - Chronic treatment with fluoxetine for more than 6 weeks decreases neurogenesis in the subventricular zone of adult mice. Konklusion: Resultaterne viser at langtidsbehandling (mere end 6 uger) med FLX har den omvendte effekt på neurogenesen i SVZ i forhold til DG. Resultaterne peger også på at faldet i neurogenesen i SVZ godt kunne være involveret i nogle af antidepressivas terapeutiske effekter på depression. Desuden belyser vores fund muligheden i at nogle af bivirkninger til antidepressiva er medieret af faldet i neurogenesen i SVZ hos voksne pattedyr.

Molecular Brain 8/3-2011 - Behavioral destabilization induced by the selective serotonin reuptake inhibitor fluoxetine. Konklusion Resultaterne viser at fluoxetine, en selektiv serotoningenoptaghæmmer (SSRI) under normale forhold kan fremkalde ændring i aktivitetsnivauet hos mus fra dag til anden. Resultaterne påpeger også at effekten af fluoxetine på den manglede modning af granulacellerne i hippocampus er tæt koblet til ændringen i musens hæmmende adfærd. På baggrund af disse resultater foreslår artiklen at den manglende modning af aktuelle granulaceller udtrykt i form af ændring i adfærd kan være forårsaget af behandling med SSRI.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 13:43

Hej, søde Lea

Jeg kører lige en tur ned til vores smukke havn, for at tage lidt billeder dernede...

...
12.10 | 17:57

har ikke din mail, så jeg kan ikke skrive til dig der, alt var borte da pcn döde, SUK teknink er godt når det virker, men skriv til mig på marion.bonnerup@tele2

...
12.10 | 15:05

min pc brändte sammen, så jeg har väret uden i vel et halvt år, men nu har jeg lånt en anden, til jeg får köbt en ny selv, det er jo håblöst at väre afskåret

...
30.09 | 22:05

Søde Lea

Vil du ikke nok kontakte mig...? Kh Lene

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE