Blog

SÅ MEGET SKADER LYKKEPILLER
 31-3-2012:

Venligst lånt fra "Lykkepiller.info" :Danske artikler om lykkepiller

 

 

 

Mødre til skadede børn kritiserer læger DR. 24. dec. 2011 - Vi bliver ikke taget alvorligt. Sådan lyder kritikken fra de kvinder, der har fået et skadet barn, fordi de tog lykkepiller under graviditeten. De har nu dannet deres eget netværk, fordi de savner hjælp fra lægerne.


Mødre kræver lykkepille-erstatning EB 22/12-2011 - Mødre kræver lykkepille-erstatning efter Ekstra Bladets afsløringer


Lykkepilleproducenter gider ikke at advare gravide EB 19/12-2011 - Lykkepilleskandalen: Firmaer trækker lykkepiller ud af markedet og tager deprimerede som gidsler


Medicinalfirmaer politianmeldes for at tie om døde babyer - BT. 27/11-11 - Lægemiddelstyrelsen har politianmeldt firmaerne bag otte lykkepiller for at undlade at advare om alvorlige bivirkninger for gravide.

Gravide fik unødigt lykkepiller - EB 27/11-11 - Læger var ikke advaret ordentligt om bivirkninger og dødsfald hos danske spædbørn


Styrelse erkender fejl - EB 24/10-2011. - Sundhedsstyrelsen erkender, at læger og gravide skulle have været informeret om bivirkninger ved lykkepiller


Bekymrede politikere om lykkepiller - Det er uhyggeligt - EB 23/10-2011. Sundhedsministeren må på banen, mener Sophie Løhde (V), der er forfærdet over de nye alvorlige sager om bivirkninger af lykkepiller under graviditet


Nye alvorlige lykkepiller-sager - Baby uden kranie - EB 23/10-2011. Nye choktal fra Lægemiddelstyrelsen: Dødfødt baby, stribevis af aborter og foster uden kranium


Tobias tog skade af mors lykkepiller - TV2 NMyhederne 23/10-2011. Toårige Tobias har hypermobile led og udvikler sig ikke fysisk som andre børn. Derudover har han også problemer med øjnene, som han ikke helt har kontrol over. Hans læge mener at skaderne skyldes, at hans mor Tina Schmidt tog lykkepiller under sin graviditet.


FDA advarer mod høje doser af Cipramil - Dagens medicin 12/9-11 - Den antidepressive middel citalopram bør ikke længere udskrives i doser på mere 40 milligram, advarer de amerikanske lægemiddelmyndigheder.


Lykkepiller til børn skal væk fra lægerne - EB 14/6-2011 - Fremover skal læger ikke kunne beslutte, hvorvidt børn og unge skal have lykkepiller, mener politisk flertal.


Lykkepille-ekspert skjulte bijob - EB 8/6-2011 - Professor Poul Videbech får penge fra pillefirma, han rådgiver læger og myndigheder om.


Læger giver lykkepiller som nødløsning - EB 6/6-2011 - Danskere spiser masser af antidepressiv medicin, men det hjælper ikke særligt mange. Flere har brug for terapi, men det er for dyrt


Troværdighed til salg - EB 3/6-2011 - PROFESSOR Court Pedersen har solgt sine aktier i medicinalfirmaet Lundbeck. Det lyder som en oplysning, der kun kan have interesse for børsmæglere, men salget har i realiteten afgørende og principiel betydning.


Betændt dække over farlige lykkepiller - EB 28/5-2011 - EFTER at alle alarmlamper blinkede for lykkepiller til gravide, fortsatte de danske praktiserende læger trøstigt med at skrive recepter ud til vordende mødre i over et år.


Nye sager om misdannelser hos spædbørn - Fpn.dk 31/5-2011 - Lægemiddelstyrelsen har fået nye indberetninger om bivirkninger af antidepressiv medicin.


Medicineksperter i lommen på lykkepillefirmaer - JP. 28/5-2011 - En række eksperter, der rådgiver om lykkepiller, har selv økonomiske interesser i salget.


Eksperter i lommen på lykkepillefirmaer - Information 28/05-2011 - De medicineksperter, der er ansvarlige for information om lykkepiller til landets læger, har selv store økonomiske interesser i producenterne af pillerne. Det skriver Ekstra Bladet.


Mindst to spædbørn døde efter deres mødres brug af antidepressive piller. EB- 27/5-2011 - Lægerne vidste intet om det. Mens antidepressiv medicin i form af de såkaldte 'lykkepiller' hjælper på en kommende mors psykiske tilstand, kan medicinen få fatale konsekvenser for barnet. I værste fald kan det faktisk slå det ihjel.


Sløseri fra det opslagsværk, promedicin.dk, lægerne bruger, når de skal udskrive medicin, har haft fatale følger for gravide på lykkepiller. EB 27/5-2011 - Promedicin.dk blæste således på advarsler fra Lægemiddelstyrelsen i 2010, så de praktiserende læger ikke fik kendskab til alvorlige bivirkninger - og derfor uden forbehold fortsatte med at udskrive farlige lykkepiller til gravide. Det skriver Ekstra Bladet i dag.


Lykkepiller dræbte Heidis nyfødte søn - DR 24/5-2011 - Omkring et år kendte Lægemiddelstyrelsen til, at det kunne få alvorlige konsekvenser, hvis kvinder fik lykkepiller under graviditeten, eller mens de ammede. Alligevel blev landets læger ikke advaret, skriver Ekstra Bladet.


Myndigheder overhørte advarsler om babydød - JP 24/5-2011 - Landets læger blev ikke i tide advaret om konsekvenserne ved at give antidepressiv medicin.


Haarder skal forklare dødsfald - JP 24/5-2011 - Advarsler om fire tilfælde af dødsfald hos spædbørn blev forsinket, hævder avis.


Overhørte advarsler om babydød og misdannelser - EB 24/5-2011 - Landets læger blev ikke i tide advaret om konsekvenserne ved at give lykkepiller til gravide


Er vores læger til fals for industrien? politikken 24/5-2011 - Reglerne for udskrivning af antidepressiv medicin til børn er for slappe.


Læger udskriver forkert medicin til unge. DR 13/5-2011 - En stor del af de unge som får antidepressiv medicin herhjemme bliver behandlet med medicin, som slet ikke er godkendt til deres aldersgruppe. Stik imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger udskriver læger både for meget og FORKERT medicin.


Farlige bivirkninger offentliggøres - DR 11/5-2011 - Antidepressive midlerBlandt nogle af de sager, der nu skal undersøges til bunds, er medicinalvirksomhedernes undersøgelser om alvorlige bivirkninger af antidepressive midler - også for voksne. - Vi skal have fat i de rapporter, som fortæller, hvor mange - også voksne - der reelt dør som følge af bivirkninger af antidepressive midler. Der findes talrige forsøg, som viser, at voldelig adfærd og selvmordstanker er blandt bivirkningerne - men mange af disse virkninger er ikke publiceret, og det er klart, at førende psykiatere holder kortene tæt til kroppen, når de deltager i konferencer med baglommerne fulde af dollars fra industrien. I nogle tilfælde har de jo selv medvirket til snyderierne, og det fortæller de jo ikke om, siger Peter Gøtzsche.


Vigtig debat om gavnlige og skadelige virkninger - Dagens Medicin 6/5-2011 - Det er svært at forstå, at psykiaterne og de praktiserende læger er så glade for ssri-præparater, når de ikke ser ud til at nedsætte risikoen for selvmord, men tværtimod ser ud til at øge den.


Småbørn får lykkepiller - BT 6/5-2011 - Børn helt ned til i 0 til 4 år får udskrevet recept på antidepressiv medicin.

13.000 børn og unge på lykkepiller - BT 4/5-2011 - Antallet af børn og unge, der bliver behandlet med antidepressiv medicin, er steget voldsomt de seneste år.


Lykkepiller øger børns selvmordsrisiko - EB - 2/5-2011 - Nyt forsøg viser, at antidrepessiv medicin øger selvmordsrisikoen blandt børn

Antidepressiver kan gøre unge aggressive - DR. 1 2/5-2011. Antidepressiver hjælper mange voksne, men medicinen bruges også til børn og unge, og her kan den i nogle tilfælde have nogle ubehagelige bivirkninger. Vi ser hyppigt det, at der opstår bivirkninger specielt i opstartsfasen, at børnene bliver mere rastløse og urolige, nogen bliver aggressive og uforklarligt udadreagerende, siger Thorsten Schumann, børne- og ungdomspsykiater i Kolding-Augustenborg.

Antidepressiver øger selvmordsrisiko blandt børn - DR1 21 Søndag 1/5-2011 Et forsøg, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har stået for og som har været publiceret i det anerkendte tidsskrift British Medical Journal, viser, at der er en markant større risiko for selvmord, når børn får antidepressiver end når voksne gør sammenlignet med, hvis grupperne i stedet fik snydepiller. I USA er Lundbecks amerikanske samarbejdspartner Forest Laboratories netop ved at indgå forlig med mindst 54 familier, hvis børn enten har forsøgt eller har begået selvmord efter at have fået Lundbecks antidepressive piller.

Psykiaterne har ukritisk accepteret ssri-præparaterne - Dagens medicin 08-04-2011 - Meget tyder på, at de kan blive et lige så alvorligt problem som benzodiazepinerne.

 

Antidepressive midler øger risiko for åreforkalkning - Dagensmedicin 11-04-2011 - Midaldrende mænd har en forhøjet risiko for at få forsnævringer på halspulsåren og dermed en højere risiko for slagtilfælde og hjerteanfald

Ny medicin skal skabe bedre samfundsborgere - information 10/4-2011 - Nye moralmanipulerende præparater kan anvendes i stedet for fængsel og måske endda hjælpe menneskeheden til at løse globale problemer hævder forskere.

Per Clausen: lykkepilletvang må stoppes - TV2 nord. 21/3-2011 - Politik: Det er ikke kommunerne, der skal beslutte, om modtagere af dagpenge skal behandles med lykkepiller. Det mener Per Clausen, der er sundhedsordfører for Enhedslisten.

Massiv kritik af lykkepille-krav - DR 20/3-2011 - Alle partier - undtagen regeringspartierne - er forargede over, at flere kommuner tvinger syge og svage borgere til at tage antidepressiv medicin for ikke at miste deres sygedagpenge. De kræver nu, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg(V) griber ind.

Spis lykkepiller eller mist sygedagpenge - DR 20/3-2011 - Syge og svage borgere tvinges til at tage antidepressiv medicin , hvis ikke de vil miste deres sygedagpenge. Det er ulovligt, fastslår en professor. Alligevel kan DRs nyhedsmagasin 21 Søndag dokumentere, at denne praksis gennemføres i flere kommuner.

Gravide tester medicin uden at vide det - Alive 7/3-11 - Medicinalbranchen sniger forsøg med medicin til gravide ind ad bagdøren, mener en professor.

Psykiatere dobbeltmedicinerer skizofrene i stor stil - Dagens medicin 4/3-11 - Næsten halvdelen af samtlige skizofrene patienter bliver behandlet med flere antipsykotiske præparater, selv om anbefalingerne lyder på det modsatte. Mere forskning og uddannelse skal dæmme op for dobbeltmedicineringen, konkluderer mtv.

Børn døde fordi mødre fik medicin - Jyllandsposten 27/2-2011 Mindst to spædbørn døde efter mødrenes brug af antidepressiv medicin.

Alvorlige bivirkninger skjules helt lovligt - Videnskab.dk 25/1-2011. Lovgivningen om lægemiddelindustrien skal strammes gevaldigt op, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få bugt med svindel, mener danske eksperter.Et eksempel på manipulation med data er historien om dengang medicinalfirmaerne Pfizer, Eli Lilly og GlaxoSmithKline uafhængigt af hinanden ansøgte om markedsføringstilladelse for lykkepiller.Læs mere.

Medicinalindustriens forskningsfusk og de købte læger - videnskab.dk 24/1-2011. De seneste år har budt på en række skandaler i medicinalindustrien. Firmaers hemmeligholdelse af forskningsdata og lægers interessekonflikter er med til at sløre sandhederne om præparaternes virkninger. David Healy har estimeret, at omkring halvdelen af den videnskabelige litteratur om psykofarmaka er skrevet af spøgelser eller firmaansatte forfattere, eller er publiceret i supplementer til tidsskrifter uden peer review. Læs mere.

Medicinalindustriens forskningsfusk og de købte læger - videnskab.dk 24/1-2011. De seneste år har budt på en række skandaler i medicinalindustrien. Firmaers hemmeligholdelse af forskningsdata og lægers interessekonflikter er med til at sløre sandhederne om præparaternes virkninger. David Healy har estimeret, at omkring halvdelen af den videnskabelige litteratur om psykofarmaka er skrevet af spøgelser eller firmaansatte forfattere, eller er publiceret i supplementer til tidsskrifter uden peer review. Læs mere.

Jeg isolerede mig i min seng DR1 nyheder.06. jan. 2011 19.38 Indland. 300.000 danskere spiser antidepressiv medicin. Men 80 procent af effekten er ren placebo, altså noget vi bilder os selv ind. Til gengæld er der risiko for alvorlige bivirkninger. Henrik Linde fik en depression efter et overfald på sit arbejde. Hans læge udskrev lykkepiller, men de virkede ikke. - De hjalp slet ikke for det, de skulle. Jeg isolerede mig i min seng og spiste ikke i uger af gangen. Jeg kravlede ud i køkkenet efter vand, fordi der ikke var nogen, der måtte se mig, siger, Henrik Linde til DR Nyheder.
Lægemiddelstyrelse erkender at 200.000 er på unødvendig medicin. I dag er omkring end 300.000 danskere på antidepressiver. Det betyder, at mere end 200.000 danskere helt unødvendigt spiser medicinen.

Læs mere - tryk her

Dansk torturbehandling underkendes - politikken 11/5-2010. Jobcentre stiller per automatik krav om antidepressiv medicin til mennesker med det, der før hed kz-syndrom.

Mor på lykkepiller giver nyfødte abstinenser - Fyens.17/3-10. Det er ikke kun narkomaner, der risikerer at føde børn med risikable abstinenser.

Lægerne slår pillealarm - Politikken 25/1-10Grænsen er nået for, hvor meget antidepressiv medicin, danskerne bør tage.

Erstatning for hjertefejl, foråsaget af mors lykkepiller - Blomberg newsGlaxoSmithKline Plc must pay $2.5 million over claims that its Paxil antidepressant caused birth defects, a Pennsylvania jury concluded in the first of 600 such cases to come to trial.

Børn kan få hjertefejl af mors lykkepiller - Berlinske 13/10-09 - Depressionspiller øger risikoen for at føde et barn med hjertefejl. Risikoen for fosteret bør derfor indgå i beslutningen om at bruge antidepressiv medicin under graviditeten, anbefaler forskerne. Projektet er lavet af læger fra Århus Universitetshospital, Skejby, sammen med epidemiologer fra Aarhus Universitet og fra University of California i Los Angeles. Resultaterne er netop offentliggjort i det ansete videnskabelige tidsskrift BMJ.

 

Syge risikerer forkert medicin - DR 19/10-09 - Syge danskere risikerer at få udskrevet medicin, som slet ikke er godkendt til deres sygdom, og som derfor kan være direkte farlig for dem. Ifølge bogen "Vores piller", der udkommer i morgen, opdigter medicinalfirmaer for eksempel også sygehistorier om patienter, som ikke findes og referer til videnskabelige undersøgelser, som ikke eksisterer.

Medicinalfirma kritiseres for skjult reklame - DR 18/10-09 - Både læger og deprimerede danskere er forargede over, hvad de mener er skjult reklame på hjemmesiden DepNet.dk

Forbrugerråd advarer om DepNet.dk - DR 18/10-09 - I Danmark er det forbudt at reklamere for receptpligtig medicin. Og Forbrugerrådet mener, at Lundbeck med den direkte brevkasseforbindelse fra læge til patient har fundet et smuthul til at lave skjult reklame for pillerne Cipramil og Cipralex.

Lundbeck-partner på anklagebænken - Business.dk 5/10-09 - Lundbecks amerikanske partner Forest er på anklagebænken i Massachusett for særdeles aggressiv markedsføring af Lundbecks depressionsmidler til børn. Samtidig skjulte Forest angiveligt studier, der viste øget selvmordsrisiko og manglende positiv effekt.

Sandheden om lykkepiller holdt skjult - Ekstrabladet 23/9-09. Vores tiltro til antidepressiv medicin er skabt af medicinalfirmaerne. Undersøgelser med negative resultater om medicinen kommer ofte ikke frem.

Tvivl om antidepressiv medicin - Videnskab.dk. En kritisk artikel i det højt ansete, videnskabelige tidsskrift The New England Journal of Medicine har sat spørgsmålstegn ved effekten af 'lykkepiller'.

Medicinen virker ikke, men bivirkningerne er gode nok - Information 19/9-09. Ond cirkel. Mange af de mennesker, der får lykkepiller, sovemidler, beroligende og angstdæmpende midler, har i virkeligheden slet ikke brug for det eller nogen effekt af det. En uheldig bivirkning ved ophør med pillerne er dog, at man kan få nøjagtig de lidelser, man i første omgang blev behandlet for.

Træning og selvhjælp i stedet for lykkepiller - VG Norge 14/08-09. Forskningen viser at såkalte lykkepiller kan øke faren for selvmord. Nye retningslinjer skal sørge for at færre leger tyr til antidepressiver som første løsning.

Medicin har måske slået 46 psykisk syge ihjel - Politikken 9/5-09. Antallet af medicinrelaterede dødsfald blandt psykisk syge er højere, end papirerne afslører, mener både myndigheder, læger og organisationer.

Psykisk syge dør af medicin - 10/5-09. De seneste 12 år er mindst 46 psykisk syge døde af den medicin de tog. Foreningen Bedre Psykiatri vil have en kulegravning af dødsfaldene.

Stressramte parkeres på lykkepiller ENP 12/09-08. Danmarks største pensionsselskaber vil selv til at behandle sygemeldte med stress. Tilbuddet fra det offentlige er for dårlige, mener de.

Politi vil efterforske overdosis 5/9-08 - Vi er nødt til at vide noget omkring medicinering. Hvornår er der givet for meget medicin, hvem skal kontrollere hvad, og hvad siger reglerne i det hele taget? Bagefter kan vi vurdere, om der er sket noget strafbart, siger Johnny Schou fra Fyens nær politi.

Jesper døde af lykkepiller. Fyens stifttidende 4/9-08 Jesper Sløk døde den 12. januar på OUH, og nu har hans efterladte endelig fået at vide, hvad han døde af. Han døde af en overdosis lykkepiller, fortæller Steen Sløk, der har talt med Retsmedicinsk Institut, hvor Jesper Sløk blev obduceret.

Lykkepiller farlige for trafikken - DR nyheder 12/8-08De tusindvis af danskere, der tager medicin mod depression, kan være farlige i trafikken, uden at de selv ved det. Det viser forskning fra North Dakota University i USA.

300.000 danskeres sexliv smadret af lykkepiller - Nyhedsavisen - 11/03-08. Op mod 300.000 danskere mister sexlysten, fordi de er på lykkepiller. Pillerne kan virke så dræbende på sexlivet, at det forværrer depressionen.


Sexgale ældre bliver kastreret med medicin - Nyhedsavisen 10/3-08. Gamle kan være så demente, at de mister hæmningerne og får ustyrlig lyst til sex. Lægerne giver dem lykkepiller og anden medicin, som kan lægge låg på lysterne.


En million danskere skal screenes for depression. - Dagens medicin 7/3-2008. - Læs artiklen


Medicinfirmaer skjuler sandheden om lykkepiller - Avisen.dk - 22/-08. Selskaberne bag kendt depressionsmedicin offentliggør stort set aldrig undersøgelser, der viser, at deres egen medicin ikke virker. Livsfarligt, mener ekspert


En megasucces, der ikke virker - Information 9/2-08. Hvad nu? Ny britisk undersøgelse dokumenterer, at antidepressive midler kun virker på de allermest deprimerede. Hvad stiller de 40 millioner patienter op nu?

Slut med piller til lette depressioner - Fnp 28/02-08. Læger bør i fremtiden ikke ordinere medicin eller terapi til lette depressioner. Sådan er de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.


Danskere fyldes med lykkepiller - Nyhedsavisen 28/02-08Deprimerede får det beviseligt bedre af samtaleterapi. Det får nu England til at love terapi til alle. Danskerne må nøjes med piller.

Forskere: "Lykkepiller" virker ikke - Fpn. 26/2-08. - Antidepressiv medicin som Prozac, Seroxat og Efexor er måske spild af penge. En større engelsk undersøgelse når frem til, at virkningen er beskeden - kun lidt bedre end placebo-medicin.

Lykkepiller virker ikke - Nyhedsavisen 26/02-08Depressionsmedicin virker kun på mennesker med særlig alvorlig depression, viser ny undersøgelse. Der er ofte slet ingen grund til at tage dem, vurderer ekspert.


Lægemiddelstyrelsen ser på lykkepiller - Nyhederne dr 26/02-08 - Det sker på baggrund af forskning fra universitetet i Hull, der viser, at lykkepiller kun virker på meget deprimerede patienter.


Lykkepiller gør ingen forskel - Berlinske 26/2-08. Antidepressiv medicin - de såkaldte lykkepiller - er ingen hjælp for mennesker med en moderat eller halvsvær depression. Det viser ny britisk forskning.


Medicinfirmaer skjuler sandheden om lykkepiller - Nyhedsavisen 22/2-08Selskaberne bag kendt depressionsmedicin offentliggør stort set aldrig undersøgelser, der viser, at deres egen medicin ikke virker. Livsfarligt, mener ekspert

Almindelige lægemidler giver selvsmordtanker - Aftenposten Norge 8/2-08. Et nyt studie viser at elleve almindelige mediciner mod epilepsi og bipolare lidelser kan øge risikoen for selvmord og selvmordstanker. På torsdag i forrige uge gik de amerikanske (FDA) ud og advare imod medikamentene.


I Syddanmark spiser de piller 7/01-08. Der er store regionale forskelle på forbruget af antidepressiv medicin i Danmark. På Fyn og i Sønderjylland spiser de flest lykkepiller.


Tusinder tvinges på lykkepiller - TV2 Øst 26/12-07 Ekspert fra Region Sjælland undrer sig: Ingen støtte til psykologhjælp, kun til antidepressiv medicin, selv om effekten af terapi er større.


Tusinder tvinges på lykkepiller - Ekstra Bladet 27/12-07 - En nation på piller : Danmark er det land i Vesteuropa, hvor forbruget af antidepressiv medicin stiger mest. Der er ingen støtte til psykologhjælp men kun til antidepressiv medicin, som vi propper os med trods svære bivirkninger.


Lykkepiller smadrede mit liv - Ekstra Bladet 27/12-07 - Jens liv tog en ordentlig nedtur, da han fik lykkepiller. I stedet burde han have haft psykologbehandlingJens fik lykkepiller efter ti minutter hos lægen. I dag ved han, at han burde have haft psykologhjælp i stedet. Jens gik ned med stress efter flere års voldsomt pres på jobbet og i privatlivet. Det startede en gevaldig social og økonomisk deroute. I dag er han 38 år og førtidspensionist.

Psykiatere ved for lidt om medicin Berlinske 16/1-07 Kommende psykiatere har kun tre dages undervisning i medicinsk behandling. Det øger risikoen for forkert medicinering. De skriver medicin ud, som påvirker hjernen, men de ved for lidt om emnet. De danske psykiatere synes ikke selv, at de lærer nok om medicin under uddannelsen.

Tilbage til livet - Nordjyske 9/12-07 - Det kan være svært at forstå, at den 42-årige kvinde, som sidder og lyser op i lejligheden i Aalborg Øst, har en rekordlang række diagnoser, en 300 sider lang journal og 19 indlæggelser med sig fra en årrække i psykiatrien. Flere typer skizofreni, autisme, spiseforstyrrelser, angst og depressioner er bare nogle af de prædikater, hun fik inden for murene.

Forbrug af lykkepiller stiger voldsomt DR nyhederne 09/12-07 - Nye tal viser, at danskerne spiser lykkepiller som aldrig før. Stigningen i forbruget er langt større end i de lande, vi normalt sammenligner os med. Hvor danskerne i 2000 brugte 35 dagsdoser antidepressive piller per 1000 voksne, var tallet i 2005 vokset til 60. Dermed er Danmark det OECD-land, der har opnået den største vækst i forbruget af lykkepiller fra 2000 til 2005.


Vil undersøge forbrug af lykkepiller DR nyhederne 09/12-07 - Sundhedsordførere vil have forklaring på, hvorfor danskernes forbrug af lykkepiller er steget så voldsomt. Kravet kommer efter at nye tal viser, at Danmarks forbrug af antidepressive midler er steget langt mere end i andre OECD-lande.


Vi må leve med tilfældige drab Avisen-dk 7/11-07 - Den 18-årige var på lykkepiller, men var netop stoppet med dem, da han gik amok. Det kan også være en del af forklaringen. - Hvis man stopper på lykkepiller, så kan man få en reaktion indenfor omkring halvandet eller tre-fire døgn. Det er en kendt sag, at der kan ske meget ubehagelig ting, hvis man bare lige pludselig stopper, siger Jørn Beckmann.


Drabsmand tog samme medicin som columbine-morder Avisen-dk 7/11/07 - Den 18-årige mand, der skød og dræbte syv i Finland, var på den samme medicin mod depressioner, som den ene af de skytter, der stod bag en lignende massakre i USA. Europæiske myndigheder advarer imod medicinen.

Er du glad nu ? - Information 19/10-07. Det er lykken i pilleform, som ændrede vores forhold til sindet for altid. Et fænomen, et begreb, en generation og en revolution. Verdens første og mest udbredte 'lykkepille' fylder 20 år. Her følger 20 ting, du bør vide om Prozac.


Kvinder tager lykkepiller mod PMS - TV2 04/07-08. Stadig flere danske kvinder tager lykkepiller for at hjælpe dem af med humørsvingninger omkring deres menstruation. Det skriver Urban.


Ny Svensk undersøgelse - Mere end 80% af de som begik selvmord fik "behandling" med psykofarmaka, og godt over 50% fik antidepressiver.


Har dit barn fået seroxat ? I USA kan man nu søge erstatning hvis man har fået Seroxat før man blev 18.


Århundredets medicinske bluff - Information 17/7-07. På ni år steg brugen af antidepressiva med 495 procent, men der er gjort skræmmende lidt for at klarlægge de skader, det har medført, og som lægerne ikke ser.

Stop depressionspille-vanviddet - Det siger meget om vores samfund, at det findes relevant at medicinere børn i stedet for at arbejde med de ting, som i virkeligheden ligger til grund for deres problemer 13/7-07.

Danske børn propper sig med lykkepiller - Ekstra Bladet 06/7-07. På fem år er antallet af børn på lykkepiller næsten fordoblet fra 3845 til 7142Det er en uhyggelig udvikling, mener Gideon Zlotnik, børnepsykiater og tidligere overlæge. Han peger på, at alt for mange børn og unge får depressionspillen, selvom de ikke burde.

Lykkepiller kan undergrave knoglerne - DR nyhederne 26/6-07. De meget anvendte antidepressive piller, der har fået stor udbredelse i de sidste ti år, kan svække knoglerne og dermed i det lange løb påføre patienten knogleskørhed, viser to nye undersøgelser.

Tag en lille pille - Dagbladenes Bureau 25/6-07 "at bilde folk ind, at deres krise skyldes en sygdom i hjernen, er ikke alene en løgn, men også en barnagtiggørelse af Danmarks befolkning"

Eksperter advarer mod det stigende forbrug af psykofarmaka og SSRI-præparater. fnp.dk 23/6-07 Depressions-begrebet er fuldstændigt i skred. Medicinalindustrien og dele af hjerneforskerne har fået os alle sammen overbevist om, at tristhed skyldes en kemisk ubalance i hjernen, og samtidig har de opfundet en række moderne lægemidler, som, de siger, kan gøre livet lettere for os. Men det er tilpasnings-medicin, som ikke alene er personlighedsforandrende og afhængigheds-skabende, men forhindrer os i at udvikle os.

Myten om psykofarmaka - Information 29/5-07Den medicinske behandling af psykiske sygdomme hviler på en illusion om at psyke og adfærd udelukkende er styret af biologi, skriver amerikansk neurolog i en ny bog

Forbruget af lykkepiller på rekordhøjt niveau - Berlinske 23. april 2007. Forbruget af lykkepiller slog alle rekorder sidste år. Over en kvart million danskere bliver behandlet med pillerne. Ifølge en ekspert kan det stigende antal bl.a. forklares med, at pillerne bliver brugt til at behandle en lang række forskellige psykiske lidelser.

Mange tusinde patienter bliver unødigt behandlet med lykkepiller. Ugeskrift for læger 16/4-07. Flere tusinde danskere med depressioner bliver behandlet unødigt med medicin, der slet ikke hjælper dem med at blive raske. Således påviser forskere i det nye nummer af Ugeskrift for Læger, at medicinen enten har ingen eller utilstrækkelig effekt på 30-40 procent af de flere hundredtusinde danskere, der er i behandling med de såkaldte lykkepiller.

Producenten løj i flere år og solgte pillen som tryg. Dagbladet Norge 29.01.2007 - Brugen av anti-depressiven Seroxat, også kendt som lykkepiller, har længe været omdiskuteret. Nu viser det sig at også producenten viste at legemiddelet ikke virkede og i nogen tilfælde er farlig.

Et overordentlig stort antal patienter får det værre af anti-depressiv medicin, siger vice-præsidenten for det svenske psykiatriske selskab. - 24/7 press releace 16/11-06

David Healy, Andrew Herxheimer, David B. Menkes - 12/9-06 Forbindelsen mellem behandling med antidepressiver og aggression og vold, som her refereres, kræver flere lægelige undersøgelser, mere tilgængelig epidemiologisk materiale, og god lægelig beskrivelse af uønskede følger af behandlingen. Retssystemet må sandsynligvis instille sig på fortsat at blive mødt med sager om vold i tilknytning til brugen af psykotropisk medicin, og det kan tilfalde domstolene at kræve adgang til materiale, som i øjeblikket ikke er tilgængeligt. Det er et internationalt problem, og det kræver en international respons.

Børnepsykiater advarer mod lykkepiller - Tænk, 6/10-06 Som medvirkende i en artikel om sammenhængen mellem SSRI-behandling af børn og unge med depression og nyopstået/forværret uro, aggressivitet og selvskadende adfærd  (TÆNK september 2006), vil jeg gerne præcisere nogle punkter for at højne informationsniveauet.

Børnepsykiater advarer mod lykkepiller - Tænk, 8/9-06 Læs blandt andet om psykiateren, som har oplevet, at flere af hans unge patienter blev selvdestruktive, kort efter de begyndte at tage lykkepiller. En begik selvmord.

Medicinalgigant indrømmer selvmordsfare - Tænk, 9/6-06Efter at have nægtet enhver sammenhæng mellem antidepressionsmidlet Seroxat og selvmordsadfærd i over 15 år indrømmer verdens næststørste medicinalgigant, at patienter på Seroxat har øget risiko for selvmord. ”Horribelt,” siger formanden for Landsforeningen Sind

Lykkepille-gigant indrømmer nu selvmordsfare ved lykkepiller - VG Norge, 21/5-06 For første gang presenterer legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline en studie som viser at «lykkepillene» de selv produserer, kan gi økt selvmordsfare

Det ulykkelige overforbrug - Tænk 5/5-06 Sidste år tog 350.000 danskere den slags antidepressive medicin, der går under den folkelige betegnelse 'lykkepiller'. Det rekordhøje antal får ledende psykiatere og læger til at slå alarm. Medicinen viser sig desuden at have flere og mere alvorlige bivirkninger, end først antaget.

Den mørke side - Danskerne og lykkepillerne - DR P1 5/5-06 Radio dokumantar program. *

Den danske lægemiddelstyrelse - Alle lykkepiller kan være farlige også for voksne - Ekstrabladet, 24/8-05

SSRI dårlige for miljøet - Nye resultater viser at en række antidepressive stoffer, de såkaldte selektive serotonin genoptagshæmmere (SSRI'ere, bl.a. brugt i Fontex og Cipramil) har potentiale for at kunne påvirke miljøet - 2005

Lykkepiller kan virke modsat - Tænk 4/11-03 Flere patienter har fortalt, at de har oplevet angstanfald, at de er blevet aggressive eller at de har forsøgt at begå selvmord, fordi de er blevet behandlet med lykkepillerne, som rigtigt hedder SSRI-piller.

37 danskere vil sagsøge Lægemiddelstyrelsen Berlingske 28. oktober 2003 37 danskere vil sagsøge Lægemiddelstyrelsen og verdens næststørste medicinalproducent for et millionbeløb, fordi de mener, at de aldrig er blevet oplyst om bivirkningerne ved lykkepiller.


Mange skræmmende bivirkninger - "Radiolægen" Carsten Vagn HansenJeg må tilstå, at jeg ikke er meget for de serotoninøgende og noradrenalinøgende lægemidler, der med et dårligt ord kaldes "lykkepiller". Jeg kender flere tilfælde, hvor de har hjulpet, men jeg synes, at der kan være mange skræmmende bivirkninger ved dem, først og fremmest ændringer af personligheden og tankemønstret.

 

Danske artikler om behandling inden for psykiatrien.

 

Vi pumpede medicin i beboerne - Berlinske 29/5-08På bostedet Tokanten havde personalet stærk psykofarmaka til rådighed, som de kunne give de stærkt udviklingshæmmede beboere, når de blev for urolige. Men ofte skete det mere efter personalets behov end beboernes, siger tre tidligere medarbejdere.


Mystiske dødsfald i psykiatrien - DR1 25/5-08Et stort antal psykiatriske patienter dør hvert år, uden at nogen ved hvorfor. Nordjyske Stiftstidende har fået aktindsigt i oplysninger fra Dødsårsagsregisteret, og tallene viser, at 158 psykiatriske patienter døde i 2006, hvor dødsårsagen er angivet som psykose. Året før var tallet 156.


Danskere skal screenes for depression - Berlinske 7/3-08Syndhedsstyrelsen foreslår, at de praktiserende læger systematisk tjekker store patientgrupper for depression.


Overlæge har fået nok Tv2 Øst. 12/2-08. Vilkårene for de ansatte og patienterne i distriktspsykiatrien i Odsherred er for ringe. Derfor har en psykiatrisk overlæge valgt at sige sit job op. Nu vil den politisk ansvarlige have undersøgt, om overlægen har ret i, at arbejdsvilkårene er for ringe.


Psykisk syge fyldes med stærk medicin DR 10/2-08. Psykisk syge beboere på bocenteret Ringbo i Bagsværd fyldes med stærkt afhængighedsskabende sove- og nervemedicin. Det afslører 21 SØNDAG i aften med skjult kamera.


Sind: Udbredt at overmedicinere - DR10/2-08. DR kunne i går i 21Søndag afsløre, at de psykisk syge på bostedet Ringbo systematisk og i strid med alle regler bliver overmedicineret med nervemedicin og sovemedicin. Sinds landsformand Finn Graa Jakobsen er rystet over udsendelsen. Men han er ikke overrasket.


Psykiater: Ansatte på bosteder skal uddannes bedre - DR 10/2-08. De ansatte på bosteder for psykisk syge er slet ikke rustet til at tage sig af patienternes medicinering, siger Poul Videbæk, der er formand for Dansk Psykiatrisk Selskab .


Psykiatere erkender overmedicinering 23/12-07 - Patienterne har sagt det længe. Nu siger psykiaterne det også. Hele 51 procent af psykiaterne mener, at der skrives for meget medicin ud i psykiatrien, mens kun fire procent finder, at der skrives for lidt ud.Psykiatere ved for lidt om medicin Berlinske 16/1-07 Kommende psykiatere har kun tre dages undervisning i medicinsk behandling. Det øger risikoen for forkert medicinering. De skriver medicin ud, som påvirker hjernen, men de ved for lidt om emnet. De danske psykiatere synes ikke selv, at de lærer nok om medicin under uddannelsen.


Læge ordinerede 235 sovepiller dagligt - Politiken 18/6-07. En psykiatrisk patient i Aabenraa spiste mere end 200 tabletter dagligt.


Terapi mod socialfobi bedre end lykkepiller - Forskning Norge 24.mai 2006. Tre ugers kognitiv adfærdsterapi i gruppe er lige så effektivt mod social fobi som et helt års behandling med nyere antidepressiver, ifølge en ny doktorafhandling fra Karolinska Institutet.

Udlandet :

 

Treatment for PTSD may be killing veterans

Andrew White returned from a nine-month tour in Iraq beset with signs of post-traumatic stress disorder: insomnia, nightmares, constant restlessness. Doctors tried to ease his symptoms using three psychiatric drugs, including a potent anti-psychotic called Seroquel.


Deadly Medicine - fv.com

Prescription drugs kill some 200,000 Americans every year. Will that number go up, now that most clinical trials are conducted overseas—on sick Russians, homeless Poles, and slum-dwelling Chinese—in places where regulation is virtually nonexistent, the F.D.A. doesn’t reach, and “mistakes” can end up in pauper’s graves? The authors investigate the globalization of the pharmaceutical industry, and the U.S. Government’s failure to rein in a lethal profit machine.


Depression Medication: Patients Report 20 Times More Side Effects Than Recorded in Charts, Study Finds


ScienceDaily (Apr. 20, 2010) — A study from Rhode Island Hospital shows that patients report side effects from medication for the treatment of depression 20 times more than psychiatrists have recorded in the charts. The researchers recommend the use of a self-administered patient questionnaire in clinical practice to improve the recognition of side effects for patients in treatment. The study is published in the Journal of Clinical Psychiatry, Volume 71, No. 4, now available online ahead of print. klik her


Producenten løj i flere år og solgte pillen som tryg. Dagbladet Norge 29.01.2007 - Brugen av anti-depressiven Seroxat, også kendt som lykkepiller, har længe været omdiskuteret. Nu viser det sig at også producenten viste at legemiddelet ikke virkede og i nogen tilfælde er farlig.


Et overordentlig stort antal patienter får det værre af anti-depressiv medicin, siger vice-præsidenten for det svenske psykiatriske selskab. - 24/7 press releace 16/11-06


Incredible data have just been revealed that antidepressant drugs were behind 52 percent of all suicides among women (18-84) in Sweden (2006).


How GlaxoSmithKline Suppressed Data - on Paxil-Induced Akathisia: Implications for Suicidality and Violence - 11/12-06


Serotonin og Depression, En teori : Dec. 2005. A Disconnect between the Advertisements and the Scientific Literature


An immense number of patients get worse from new antidepressant drugs, says Vice President of The Swedish Psychiatric Association - 16/11-06 Speaking on antidepressants the Vice President of The Swedish Psychiatric Association, Dr. Christina Spjut, said Sunday that "an immense number of persons get worse from this". She said that many persons take these drugs for years "where the antidepressant drugs make them continue to be depressed".


Antidepressants and Violence: Problems at the Interface of Medicine and Law

David Healy, Andrew Herxheimer, David B. Menkes
The association of antidepressant treatment with aggression and violence reported here calls for more clinical trial and epidemiological data to be made available and for good clinical descriptions of the adverse outcomes of treatment. Legal systems are likely to continue to be faced with cases of violence associated with the use of psychotropic drugs, and it may fall to the courts to demand access to currently unavailable data. The problem is international and calls for an international.


24-7 Press release 10,988 modsat effekt raporteret på under 3 år.


Serotonin and Depression - A Disconnect between the Advertisements and the Scientific Literature.


24-7 Press release - MHRA forbyder Sverige at offentliggøre Strattera selvmord data.


The Huffington post - FDA advare paxil gør depressive voksne selvsmordtruet.


Dr. Breggin Expert Calls for Drug Companies to Publish Safety and Efficacy Data


Dr. Breggin´s Rapport Frigivet hemmeligholdelse om selvmordsrisiko


Liste med mord muligvis foråsaget af SSRI lykkepiller - ssri UKsupport


Død efter lykkepille kur – hør radioudsendelsen fra Norge 1,2 million i erstatning til hans lille barn


Nrk - udsendelse om selvmord og lykkepiller fra Norge.


Død af lykkepiller - 10.11.2003 Absentia Norge Bruken av lykkepiller eller antidepressive medisiner har vært enorm etter at de kom på markedet for 10 år siden. For kort tid siden ble utbetalt erstatning til en mann som døde etter bruk av antidepressive medisiner.


Mord, selvmord. En bitter eftersmag af lykkepiller Guardian England


Selvmordsrisiko ved Seroxat - Nrk Norge


Fakta om selvmord og lykkepiller - Nrk Norge


Advarsler mod livsfarlige lykkepiller - TV2 Norge


Mord, selvmord og vold muligvis foråsaget af lykkepiller - ssristories.com - Database.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 13:43

Hej, søde Lea

Jeg kører lige en tur ned til vores smukke havn, for at tage lidt billeder dernede...

...
12.10 | 17:57

har ikke din mail, så jeg kan ikke skrive til dig der, alt var borte da pcn döde, SUK teknink er godt når det virker, men skriv til mig på marion.bonnerup@tele2

...
12.10 | 15:05

min pc brändte sammen, så jeg har väret uden i vel et halvt år, men nu har jeg lånt en anden, til jeg får köbt en ny selv, det er jo håblöst at väre afskåret

...
30.09 | 22:05

Søde Lea

Vil du ikke nok kontakte mig...? Kh Lene

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE