STARTEN PÅ MIT LIV

JEG VAR LIGE BEGYNDT AT GÅ

DE FØRSTE ÅR

                                            

   Jeg blev født på Rigshospitalet i København, d. 4. april 1959.
Mine forældre boede hos mine bedsteforældre (Molly og Morfar), mens de ventede på at få en lejlighed i samme boligselskab, (KAB), som også mine bedsteforældre boede i. Der var jo ikke det store udvalg af lejeboliger i Farum, så derfor var valget så ligetil. Min mor arbejdede i Magasin du Nord i København, og sideløbende havde hun nogle timer i "Kehlet foto", hvor hun arbejdede med at retouchere billeder, og min far havde smede-værksted på Farum Gydevej, hvor han havde mange kunder fra gårdene rundt omkring Farum, til reparation af deres landbrugsmaskiner og tilbehør, og hvor min mor ofte hjalp, når hun havde fri. Desuden begyndte min far at udvikle selv-udviklede maskin-dele til landbruget, hvilket var yderst populært.
                                           
Da jeg var ganske ny, fik de en lejlighed...og som ønsket...i de samme bygninger, som mine bedsteforældre boede i...blot i bygningen bagved, i forhold til Hovedgaden...og på øverste etage, (anden sal ), med altan.

Som min mor har fortalt mig, var det en hård tid for hende, da hun stadig arbejdede hårdt, samtidig med at hun hjalp min far med både smede-arbejde og med at føre regnskabet. Samtidig, havde hun nu også et barn, at tage sig af, og to år senere kom min bror René til, (d. 9. april 1961). Og efter hvad begge mine forældre har fortalt, var jeg meget glad for min lillebror, og gjorde alt hvad jeg kunne, for ham.
                                         
Dengang var der ikke noget, der hed børnehave, i Farum, så det var helt normalt, at vi blev passet af vores bedsteforeældre, og derfor var det praktisk, at min morfar og mormor boede lige overfor, hvor min mor rendte ned og afleverede René og mig om morgenen, inden hun tog afsted med toget til København. På det tidspunkt, var det endnu ikke helt normalt, at en far havde med det praktiske at gøre, omkring børnene.

                                    

Hos mine bedsteforældre, blev mine kusiner også passet på mange af hverdagene, da deres mor, min moster Else, havde egen damefrisør-salon. Salonen lå ved siden af den ejendom, hvor de boede. Noget der hedder "Lejrbo", med flere tre-etagers bygninger. Og de boede i stuen, på hjørnet ved siden af den bygning, hvor salonen lå. Ved siden af salonen lå en købmand, der blev flittigt besøgt.

Min mor havde tre søskende, og broderen, Benny, boede i den modsatte ende af Farum, på Lillevangsvej. Han arbejdede som møbelpolstrer, da jeg var barn, og somme tider besøgte vi ham og hans kone, Birthe, og deres to børn, Stig og Michelle.

Stig er tre år ældre end mig, og hans lillesøster, Michelle, er født i 1961, ligesom min lillebror René.

Da de boede i den anden ende end jeg, gik vi ikke i skole sammen, for jeg gik i alle årene, på Paltholmskolen, og Stig og Michelle gik på Solvangsskolen, dog kom Stig i Farums gamle (lille) skole, da han startede i første klasse.

Min mors yngste søster, Inge, var gift med John, og de havde tre børn, som alle blev passet hos Molly og morfar, ligesom René og mig. Min moster var sygeplejerske
                                          

I de første år, (fra jeg var omkring tre år), fik jeg lov at komme med min morfar, når han kørte rundt til kunder, i sin lille lastbil. Det nød jeg i stor grad, for jeg elskede min morfar meget højt. 

Da jeg kom i skolealderen, (inden jeg gik i skole), gik jeg ofte hen til mine bedsteforældre, og hjalp min morfar med at komme i hans tøj, da han på det tidspunkt, havde fået sukkersyge, og døjede med at bukke sig. Havde svært ved at knappe sit tøj og kunne ikke spænde sine seler..
Min mormor havde alt for meget om ørerne, og mente desuden, at han skulle klare sig selv..(ja, hun kunne være hård, somme tider).
Jeg elskede som sagt min morfar, og kunne ikke udholde, at han havde brug for hjælp, og ingen fik..
Han var jo ryger, men røg som oftest kun ti cigaretter om dagen, men min mormor mente ikke at han skulle ryge, og havde ingen medfølelse med ham.
Det rørte mig dybt som lille pige, så da jeg fandt ud af, at mange af vores naboer, ville betale for små ærinder til købmand, slagter, grønthandler og apoteket, tjente jeg en del to-ører og en-ører, som jeg lagde sammen til en pakke Corner til min morfar. Han protesterede i første omgang, men da han så, at jeg blev ked af det, accepterede han det...
Jeg ved ikke, om min mormor (Molly), nogensinde fandt ud af det, men det blev ihvertfald aldrig omtalt..

Molly og morfar, gjorde rent to steder i byen. På "Farum Lilleskole", som lå i Hovedgaden, lige overfor hvor vi boede, på modsatte side af gaden.
Der gjorde de rent, på alle hverdage, fra skolen lukkede om eftermiddagen, og til omkring kl. 17.30. 
 
                                     

Min mor og Else, lignede hinanden utroligt meget, og var et par flotte kvinder, der fik meget opmærksomhed, når de færdedes i byen..

I opgangen ved siden af vores, boede der en pige, på min egen alder, Kirsten, og vi fandt hurtigt sammen, og er i dag hinandens hjerteveninder.. 
                                                                         .......  

                                              


 

MIN ELSKEDE MORFAR  Da jeg var omkring to år, blev jeg "væk" og hele nabolaget ledte efter mig..!
Min mor og mormor, samt mostre ledte rundt omkring i "Sportsvænget", og ude langs Hovedgaden, som ejendommene lå ved...Men de kunne ikke finde mig..

Imens blev min morfar i lejligheden... 

Det jeg selv husker, er at jeg blev træt i det dejlige sommervejr, og lagde mig i min lillebror's lift, der stod ude på terrassen...og sov lidt...og da jeg vågnede, traskede jeg ind i mine morforældres lejlighed, og stillede mig inde ved siden af min morfar, som stod og smurte en mad i køkkenet..
Han sagde lige så stille: "Nå, dér er du..", og smurte en mad til mig..

Jeg husker ikke det videre forløb, eller hvordan min mor og mormor reagerede..


  

TO ÅR

                                  

   På billedet, taget i vores lejlighed i Sportsvænget 10 G, holdes min to-års fødselsdag, og jeg er omgivet af piger, hvor et par stykker er min kusine Helle, fætter Stig, samt min meget ældre kusine Yvonne. Der foruden er der piger fra nabo-lejlighederne.        

Min mor har fortalt, at jeg var noget trykket ved situationen, da jeg var voldsomt genert dengang.  

TO ÅR

                                    


   På billedet står min kusine Yvonne, og hjælper kusine Helle, og dernæst sidder lille jeg, i min høje baby-stol, og ser meget betuttet ud. Ved min højre side sidder en af nabo-pigerne, som jeg ikke kan huske navnet på. Ved hendes side, sidder endnu en nabo-pige, Mona, som jeg har en smule kontakt til, via Facebook.

Det var min dejlige far, der tog billeder, mens min mor ordnede alt vedrørende serveringen.

(Min far var ikke så ferm i et køkken, på det tidspunkt...for han kom fra et hjem, hvor en mand ikke måtte være i et køkken, og lærte derfor ikke at lave mad..)   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.10 | 02:52

Jeg vil gerne finde min dobbeltgænger

...
05.05 | 16:04

Jeg kom somme tider på Solhøjgård, når jeg hentede et par små tvillige-fætre...

...
29.03 | 14:37

Hej Hans Jørgen

Nej, jeg blev passet af mine bedsteforældre efter skole
Gik du der selv..?

...
13.03 | 13:07

Hej Lillelene

Tilfældigt fandt jeg din side her og ser at du har gået på Paltholmskolen i Farum.
Gik du så også på Fritidshjemmet Solhøjgård i fritiden?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE