HISTORIEN OM VORES SITUATION

REFORM RAMMER DE SVAGESTE HÅRDT

I Nordjyske.dk, af Lars Hofmeister lars.hofmeister@nordjyske.dk
d. 18-2-2014:


Lene Bach og Steen Pedersen har via den nye kontanthjælpsreform fået et spark i den forkerte retning


SÆBY:

Lene Bach og Steen Pedersen fra Sæby har - mildt sagt - ikke ret mange penge at leve for om måneden. 


Og efter den nye kontanthjælpsreform er trådt i kraft ved årsskiftet, ser økonomien helt skæv ud.

Før kontanthjælpsreformen har parret været vant til at klare sig for omkring 1500 kroner om måneden, når alle de faste udgifter er betalt, herunder en gæld til et hus, som Lene Bach tidligere har ejet. 

Parret bor i et lille hus på Chr. Pedersensvej, og eftersom 1500 kroner ikke er ret meget på en måned, er der nødt til at være fokus på økonomien - hele tiden.

- Den ene måned handler det om indkøb af mad, så fryseren kan blive fyldt op. Andre gange er det indkøb af sæbe og rengøringsmidler, og til sidst kommer strømper og underbukser, som vi lige nu ikke har så mange af, fortæller Lene Bach med et smil.

Ned mod bunden

54-årige Lene Bach har sklerose, og derfor får hun førtidspension. 

Eftersom Lene bor sammen med Steen, får hun 2000 kroner mindre i pension, end hvis hun boede alene. Det har dog ikke noget med den nye kontanthjælpsreform at gøre, og ordningen er Lene Bach helt afklaret med. 

- Sådan har reglerne været i mange år, så det har jeg accepteret. 

Men nu har økonomien som nævnt fået yderligere et spark ned mod bunden, og denne gang er det Steen Pedersen, der er hovedpersonen.
Han er ufaglært, og han har blandt meget andet været værftsarbejder i Frederikshavn.

Hårdt belastet

Han skulle feje de store tanke for sand, hvorefter han malede over med tjæreepoxy. Desuden har Steen også arbejdet på et jernstøberi, og alt i alt har lungerne været udsat for lidt af hvert. 

De seneste år har 53-årige Steen Pedersen været på kontanthjælp, og situationen er ikke blevet bedre af, at han i 2012 fik konstateret lungesygdommen KOL. 

Og netop som Lene og Steen ikke troede på, at økonomien kunne blive værre, bankede den nye kontanthjælpsreform på døren. 

Kontanthjælpsreformen går blandt andet ud på at få flere unge i udannelse og få sendt flere voksne ud i job. 

Men for Lene og Steen betyder den nye reform blot, at Steen mister 2000 kroner af sin kontanthjælp. 

- Her i januar fik vi tilsendt en såkaldt samlivsattest, og eftersom vi jo bor sammen, siger de nye regler, at jeg mister en del af min kontanthjælp, fortæller Steen.

Flere nedskæringer

Dermed skal parret endnu engang til at søge efter nedskæringer i budgettet. 

Steen har netop meldt sig ud af A-kassen og er nu såkaldt ”hvilende medlem” af fagforeningen. 

Dermed er cirka tusind kroner i hus. 

Dernæst har Lene og Steen afmeldt den dyre tv-pakke, der koster 4000 kroner om året. I stedet er ”grundpakken” bestilt, og på den måde er nogle ekstra penge sikret. 

- Men nu kan vi altså heller ikke tåle flere nedskæringer, for så ender vi som boligløse, siger Steen, der har opskriften på, hvordan økonomien kan blive bedre.

God til al slags håndværk

Han er helt på den rene, at han på grund af sin lungesygdom ikke kan klare et fuldtidsjob. Men han vil gerne - via kommunen - i en arbejdsprøvning med hensyn til at få et fleksjob.

- Han er god til al slags håndværk. Så det er svært at forstå, at han ikke kan bruges et eller andet sted, supplerer Lene. 

- Men det er som om, jeg er parkeret på den kontanthjælp. Jeg hører ikke rigtig noget, så jeg ved ikke, hvad næste skridt er, siger Steen. 

Sådan som hverdagen lige nu tegner sig i hjemmet på Chr. Pedersensvej - med elendig økonomi og uvis fremtid med hensyn til et job - kan det af og til være svært at finde de helt store smil frem. 

- På en måde er vi jo blevet dobbeltramt, fordi vi bor sammen. Først skar de i min førtidspension, og nu er det Steens kontanthjælp, der rammes. Man kan godt føle sig lidt passiv, når verden på den måde drøner forbi uden for vinduet, siger Lene Bach.

Se artikel hér:
http://www.nordjyske.dk/e-avis/reform-rammer-de-svageste-haardt/8eb20458-d214-4813-b278-5136d80c76c5/136/1513

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Marion.bonnerup@tele2 | Svar 12.02.2021 13:43

Hej, søde Lea

Jeg kører lige en tur ned til vores smukke havn, for at tage lidt billeder dernede...

LEA | Svar 12.10.2020 17:57

har ikke din mail, så jeg kan ikke skrive til dig der, alt var borte da pcn döde, SUK teknink er godt når det virker, men skriv til mig på marion.bonnerup@tele2

LEA | Svar 12.10.2020 15:05

min pc brändte sammen, så jeg har väret uden i vel et halvt år, men nu har jeg lånt en anden, til jeg får köbt en ny selv, det er jo håblöst at väre afskåret

LEA | Svar 03.03.2014 09:46

jeg har ingen kommentar, men det er da et lille skridt,,,

Lene Bach 30.09.2020 22:05

Søde Lea

Vil du ikke nok kontakte mig...? Kh Lene

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 13:43

Hej, søde Lea

Jeg kører lige en tur ned til vores smukke havn, for at tage lidt billeder dernede...

...
12.10 | 17:57

har ikke din mail, så jeg kan ikke skrive til dig der, alt var borte da pcn döde, SUK teknink er godt når det virker, men skriv til mig på marion.bonnerup@tele2

...
12.10 | 15:05

min pc brändte sammen, så jeg har väret uden i vel et halvt år, men nu har jeg lånt en anden, til jeg får köbt en ny selv, det er jo håblöst at väre afskåret

...
30.09 | 22:05

Søde Lea

Vil du ikke nok kontakte mig...? Kh Lene

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE