Opskrifter

Lille Lene's favoritopskrifter
Tun og rejer med blomkål
4 personer
Det skal du bruge:

Tun og rejer med blomkål

Ingredienser:

1 blomkål
Peberfrugt
Tomater
Agurk
1 ds. tun
1 pk. rejer

Dressing:
Fromage fraiche
Let mayonnaise
citronsaft
sukker
salt
peber




Sådan gør du:
Fremgangsmåde:
Blomkålen koges og afkøles. Deles herefter ud i små buketter og lægges i bunden af fadet.
Peberfrugt, tomat og agurk snittes og lægges over blomkålen rækkevis sammen med tun og rejer.

Dressing:
Fromage fraiche smages til med lidt let mayonnaise, citronsaft, sukker, salt og peber.

Servering:
Dejlig farverig ret, som egner sig godt til forret eller en let sommermad.
Server gerne små kuvertbrød til.

Grønne baguetter
3 ell 6 personer
Det skal du bruge:

Grønne baguetter

 

6 stk.

Ingredienser
Dej
6 dl fingervarmt vand
2 spsk olie
50 g gær
2 spsk Dansukker Sukker
2 tsk salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvedemel

Fyld
100 g blødt smør
1 dl hakket persille
1 dl hakket purløg
2 tsk tørret eller 3 kviste friskhakket estragon

 

Sådan gør du:

Hæld det fingervarme vand i en skål og bland med olien. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og mel lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve i 40 min.

Tag dejen op, strø mel på bordet og ælt dejen blank og smidig. Del dejen i 6 lige store dele. Rul dejen ud til aflange dejplader (ca. 30 cm)

Rør smør, persille, purløg og estragon sammen til fyldet. Spred 1/6 af fyldet ud på hver dejplade.

Rul dejen sammen og læg rullerne på 2 plader med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time. Sæt ovnen på 250°. Bag hver plade i 15 min. til baguetterne har fået en gylden farve.

 

 

Bananer i karamel
4 personer
Det skal du bruge:
Bananer i karamel Ingredienser:
til 4 personer
ca. 100 g sukker
25 g smør
1 spsk. vand
1 dl piskefløde

4 bananer
1 spsk friskpresset citronsaft

8 tynde skiver franskbrød i halve
50 g smeltet smør

Pynt: friske citronmelisseblade
Tilbehør: creme fraiche eller vanilleis

Sådan gør du:

Karamel:
fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande og lad sukkeret smelte UDEN omrøring. Først 2 min. ved kraftig varme, derefter ved jævn varme.
Tilsæt 25 g smør og kog blandingen under omrøring i ca. 30 sekunder. Tag panden af varmen og lad sukkeret køle et øjeblik. Rør vand og fløden i. Kog derefter karamellen ved jævn varme i 5 minutter - stadig under omrøring.

Skræl bananerne og del dem 1 gang på langs og 1 gang på tværs. Vend dem i citronsaften og læg dem derefter i den varme karamel. Vend dem forsigtigt, så det bliver karamelliseret på alle sider.

Pensl brødskiverne med det smeltede smør på begge sider og bag den på en plade med bagepapir midt i ovnen ved 200 gr. i 3 min. på hver side.

Brug creme fraiche eller is som tilbehør, alt efter hvad man foretrækker.

Banandessert
4 personer
Det skal du bruge:
Banandessert Ingredienser:
1 liter mælk
1 glas sukker
1 teske vanille
4 æg
4 s ske majsstivelse
2 bananer
chokolade til pynt

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienser sammen i en gryde og sæt den på en kogeplade. rør rundt indtil det bliver tykt, lad blandingen blive koldt, og kom derefter de runde bananer skiver i. Man kan evt. drysse noget hakket chokolade på til sidst.

Stegte bananer med is
4 personer
Det skal du bruge:
Stegte bananer med is Ingredienser:
Bananer
1 ds. ananas
Is
Revet chokolade


Sådan gør du:

Tag 3 bananer (afhænger selvfølgelig af antal pers.) – flæk dem på langs så du får 2 halve pr banan og tager nogle ”ringe” ananas (fra dåse) -ca.1½ ring pr banan. Dette vendes kort på panden på hver side og Rom tilsættes og det flamberes. Herefter anrettes det på desserttallerken med kugler af is – anbefaler vanille, da isen helst ikke skal overskygge smagen fra det flamberede. Til sidst rives lidt chokolade over desserten.

Monte Carlo Pandekager
4 personer
Det skal du bruge:
Monte Carlo pandekager Ingredienser:
3 spsk. sukker
100 g hvedemel
1 knsp. salt
50 g smør
1œ dl fløde
3 æg
Πdl cognac
smør til bagning
50 g makroner


Fyld:
Œ liter piskefløde

Sådan gør du:

Mel, salt og sukker røres til en jævning med fløde, æg og cognac. Smørret smeltes og tilsættes sammen med de knuste makroner. Dejen hviler i ca. en time. Bages derefter til små, tynde pandekager. Serveres rullet om en spsk. flødeskum.

Arabiske pandekager
4 personer
Det skal du bruge:
Arabiske pandekager Ingredienser:
3 dl. lunkent vand
50 g. hvedemel
2 spsk. pistacienødder
1 spsk. citronsaft
œ kop vand
1 spsk. vaniljesukker
Sirup
œ tsk. sukker
10 g. gær
1 kop sukker
1 kaymak (Creme der kan købes færdig på dåse)
Sådan gør du:

Gæren røres ud i lunkent vand. Sukker, mel, vaniljesukker og natron tilsættes. Dejen hæver i 30 min.
Bag dejen på pande, som små pandekager, uden fedtstof.

Kog sirup i en gryde i 10 min, og lad den afkøle.

Pandekagerne fyldes med kaymak, og de hakkede pistacienødder drysses over. Til sidst hældes sirup over.
De færdige pandekager bages nu i ovnen, til de er varme.

Tjenerens natmad
2 personer
Det skal du bruge:

Ingredienser:

2 stykker toast
En svinemørbrad
Et bæger K-Bearnaise
2 bananer
8 skiver ost (en med smag i)

Sådan gør du:
Brun mørbraden (ca. 4-5 minutter på hver side), og hæld vand ved.

Kog den i ca. 10 til 15 minutter, alt efter dens størrelse.

Skæres i tynde skiver.
Bananerne skæres ligeledes i skiver
Lægges skiftevis på toastbrødene, som lægges i et ildfast fad.

Hæld bearnaisen over, og læg osteskiverne ovenpå

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter, til osten er gylden.

Dette er en herreret!

Uhmm...




Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.11 | 19:09

Hej Stein

Jeg har nu fundet mere overskud til at gøre mere ud af min hjemmeside...
Håber du har det godt, min ven

...
22.11 | 19:08

Det er længe siden, jeg var herinde.

Tak for dine søde ord, Susanne

Ja, vi skal glæde os over, at vi får lov at være med i livet..

...
26.09 | 01:19

...inden den bare lukker ned igen..! Meget irriterende...

Jeg skriver en mail i morgen, og forklare det hele...

Håber I hygger jer

...
26.09 | 01:17

Hej søde Lea
Min skype er gåetdet helt grasat...For hver gang, jeg åbner den, står den nærmest stille...og ligesom 'fryser'...og jeg kan ikke skrive noget..

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE