 |
 |
|
 |
 |
Lille Lene's favoritopskrifter
Tun og rejer med blomkål
4
personer
Det skal du bruge:
Tun og rejer med blomkål
|
Ingredienser:
1 blomkål Peberfrugt Tomater Agurk 1 ds. tun 1 pk. rejer
Dressing: Fromage fraiche Let mayonnaise citronsaft sukker salt peber
|
Sådan gør du:
Fremgangsmåde: Blomkålen koges og afkøles. Deles herefter ud i små buketter og lægges i bunden af fadet. Peberfrugt, tomat og agurk snittes og lægges over blomkålen rækkevis sammen med tun og rejer.
Dressing: Fromage fraiche smages til med lidt let mayonnaise, citronsaft, sukker, salt og peber.
Servering: Dejlig farverig ret, som egner sig godt til forret eller en let sommermad. Server gerne små kuvertbrød til.
Grønne baguetter
3 ell 6
personer
Det skal du bruge:
Grønne baguetter
6 stk.
Ingredienser Dej 6 dl fingervarmt vand 2 spsk olie 50 g gær 2 spsk Dansukker Sukker 2 tsk salt ca. 13 dl (ca. 800 g) hvedemel
Fyld 100 g blødt smør 1 dl hakket persille 1 dl hakket purløg 2 tsk tørret eller 3 kviste friskhakket estragon
Sådan gør du:
Hæld det fingervarme vand i en skål og bland med olien. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og mel lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve i 40 min.
Tag dejen op, strø mel på bordet og ælt dejen blank og smidig. Del dejen i 6 lige store dele. Rul dejen ud til aflange dejplader (ca. 30 cm)
Rør smør, persille, purløg og estragon sammen til fyldet. Spred 1/6 af fyldet ud på hver dejplade.
Rul dejen sammen og læg rullerne på 2 plader med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time. Sæt ovnen på 250°. Bag hver plade i 15 min. til baguetterne har fået en gylden farve.
Bananer i karamel
4
personer
Det skal du bruge:
Bananer i karamel
Ingredienser: til 4 personer ca. 100 g sukker 25 g smør 1 spsk. vand 1 dl piskefløde
4 bananer 1 spsk friskpresset citronsaft
8 tynde skiver franskbrød i halve 50 g smeltet smør
Pynt: friske citronmelisseblade Tilbehør: creme fraiche eller vanilleis
Sådan gør du:
Karamel: fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande og lad sukkeret smelte UDEN omrøring. Først 2 min. ved kraftig varme, derefter ved jævn varme. Tilsæt 25 g smør og kog blandingen under omrøring i ca. 30 sekunder. Tag panden af varmen og lad sukkeret køle et øjeblik. Rør vand og fløden i. Kog derefter karamellen ved jævn varme i 5 minutter - stadig under omrøring.
Skræl bananerne og del dem 1 gang på langs og 1 gang på tværs. Vend dem i citronsaften og læg dem derefter i den varme karamel. Vend dem forsigtigt, så det bliver karamelliseret på alle sider.
Pensl brødskiverne med det smeltede smør på begge sider og bag den på en plade med bagepapir midt i ovnen ved 200 gr. i 3 min. på hver side.
Brug creme fraiche eller is som tilbehør, alt efter hvad man foretrækker.
Banandessert
4
personer
Det skal du bruge:
Banandessert
Ingredienser: 1 liter mælk 1 glas sukker 1 teske vanille 4 æg 4 s ske majsstivelse 2 bananer chokolade til pynt
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienser sammen i en gryde og sæt den på en kogeplade. rør rundt indtil det bliver tykt, lad blandingen blive koldt, og kom derefter de runde bananer skiver i. Man kan evt. drysse noget hakket chokolade på til sidst.
Stegte bananer med is
4
personer
Det skal du bruge:
Stegte bananer med is
Ingredienser: Bananer 1 ds. ananas Is Revet chokolade
Sådan gør du:
Tag 3 bananer (afhænger selvfølgelig af antal pers.) – flæk dem på langs så du får 2 halve pr banan og tager nogle ”ringe” ananas (fra dåse) -ca.1½ ring pr banan. Dette vendes kort på panden på hver side og Rom tilsættes og det flamberes. Herefter anrettes det på desserttallerken med kugler af is – anbefaler vanille, da isen helst ikke skal overskygge smagen fra det flamberede. Til sidst rives lidt chokolade over desserten.
Monte Carlo Pandekager
4
personer
Det skal du bruge:
Monte Carlo pandekager
Ingredienser: 3 spsk. sukker 100 g hvedemel 1 knsp. salt 50 g smør 1œ dl fløde 3 æg Œ dl cognac smør til bagning 50 g makroner
Fyld: Œ liter piskefløde
Sådan gør du:
Mel, salt og sukker røres til en jævning med fløde, æg og cognac. Smørret smeltes og tilsættes sammen med de knuste makroner. Dejen hviler i ca. en time. Bages derefter til små, tynde pandekager. Serveres rullet om en spsk. flødeskum.
Arabiske pandekager
4
personer
Det skal du bruge:
Arabiske pandekager
Ingredienser: 3 dl. lunkent vand 50 g. hvedemel 2 spsk. pistacienødder 1 spsk. citronsaft œ kop vand 1 spsk. vaniljesukker Sirup œ tsk. sukker 10 g. gær 1 kop sukker 1 kaymak (Creme der kan købes færdig på dåse)
Sådan gør du:
Gæren røres ud i lunkent vand. Sukker, mel, vaniljesukker og natron tilsættes. Dejen hæver i 30 min. Bag dejen på pande, som små pandekager, uden fedtstof.
Kog sirup i en gryde i 10 min, og lad den afkøle.
Pandekagerne fyldes med kaymak, og de hakkede pistacienødder drysses over. Til sidst hældes sirup over. De færdige pandekager bages nu i ovnen, til de er varme.
Tjenerens natmad
2
personer
Det skal du bruge:
Ingredienser:
2 stykker toast En svinemørbrad Et bæger K-Bearnaise 2 bananer 8 skiver ost (en med smag i)
Sådan gør du:
Brun mørbraden (ca. 4-5 minutter på hver side), og hæld vand ved.
Kog den i ca. 10 til 15 minutter, alt efter dens størrelse.
Skæres i tynde skiver. Bananerne skæres ligeledes i skiver Lægges skiftevis på toastbrødene, som lægges i et ildfast fad.
Hæld bearnaisen over, og læg osteskiverne ovenpå
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter, til osten er gylden.
Dette er en herreret!
Uhmm...
|
|
 |